Helyi idő CO-ban

Képeslap helyett

A blognak két célja van: mindenekelőtt szeretteimmel szeretném megosztani azokat az élményeket, amelyeket a tőlük távol töltött időben szerzek, így is közelebb érezve őket magamhoz. Másik célja, hogy az útjaim során szerzett tapasztalataimat, kellemes és rossz élményeimet minden érdeklődővel megoszthassam, segítve őket úti céljaik hatékonyabb megválasztásában. Minden utazni vágyó és kerékpáros turistának ajánlom rövid leírásaimat és remélem hasznosnak, olykor talán szórakoztatónak fogjátok találni. Happy cycling!

Brighter Planet's 350 Challenge

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Felszerelés

Friss topikok

  • orcinusorca: @avegyész: Gyoker vagyok, te meg meg ra is vilagitasz:DD mindjart kimoderallak :P (2012.09.14. 01:23) USA 2012
  • aszőkebarby: minek van ekkora táskád? mire tanítottalak, elég egy retikül :D (2011.08.16. 17:19) Pikes Peak
  • aszőkebarby: Remélem felültetek a NYC-s hullámvasútra is, mert ha valami akkor az egy óriási élmény!! (2011.07.20. 10:46) Las Vegas
  • rbbj: nagyon szép tájak, és jó képek! Hihetetlen, milyen változatos ez a kontinens! (2011.06.27. 20:55) Uj kepek
  • orcinusorca: Orulok:) Lattam am! Gondoltam is Rad! (2011.06.27. 20:49) Arches NP, Utah

USA 2012

orcinusorca 2012.09.12. 20:55

Szegyen es gyalazat. Több, mint egy eve nem irtam a blogra:( Nem is volt mirol irni, de leginkabb talan hangulatom nem volt hozza. Ez a blog, valahogy "elamerikasodott". Felhozza a regi, szep emlekeket, ez pedig sokszor nem jo erzes. Hianyzik az a fel ev. Hianyzik Colorado, a hegyek, a rozzant kocsim, de leginkabb az emberek, akiket ott a szivembe zartam.

Na de eleg mar a sirankozasbol. Egy eve tertem vissza Europaba, de olyan mintha tegnap lett volna. Nem panaszkodhatom. Ismet egy szep evet tudhatok magam mogott.

Kezdjük talan januar 1-jevel. Az uj evet nem mashol, mint New Yorkban, a Times Squaren köszöntöttem:) Nem rossz, igaz? Bar a hires labdat nem lattam, mert körülbelül 1 millio ember allt a labda es en közöttem:) Ennek ellenere fantasztikus elmeny volt. Nem tudom leirni azt a hangulatot. Ismertek, nem vagyok egy nagy-varos rajongo, de NYC-nek különleges hangulata van. Nem lehet szavakkal leirni, el kell menni. Csak par napot töltöttem ott, de azota is gyakran eszembe jutnak a kellemes emlekek.

01022012992k.jpg

Ott vettem eletem elsö komoly futocipojet (lekameraztak, ahogy futok, es az alapjan ajanlottak cipot:D), orakon at barangoltunk a Metropolitan Muzeumban (ennyi Monet festmenyt meg eletemben nem lattam, lelegzetelallito volt!), 5 orat setaltunk a Central Parkban (a pozolas persze nem maradhatott ki a Bow Bridge-nel:D), hajokirandultunk a Hudson Riveren. Szinte mindent megneztünk, amit szerettünk volna ebben a par fantasztikus napban. Egy dolog maradt ki, amit a legközelebbi latogatasom soran feltetlen be fogok potolni, az pedig a Broadway volt. Egyszeruen kulturalis szükseglet ott megnezni egy musicalt. Minden New Yorkba latogatonak erosen ajanlom a New York Pass kivaltasat. NY nagyon draga, sporoljatok, ahol csak lehet.

 010220121097k.jpg

Ugorjunk egy nagyot most a következö (blog szempontjabol) erdekes utazashoz.

Az idei nyarat igazan lelegzetelallito helyrol bucsuztattam. Megvalosult a regi alom, es elmentem egy roadtripre. Bar csak öt napos volt, igy is jo par helyet kipipalhatok a listamrol:) 7 nap alatt vezettünk le kb. 4000 km-t. :D

kep.Bmp

Elso allomasunk a White Sands National Monument volt New Mexico-ban. Szerencses idoben erkeztünk, es meg volt szabad campsite a parkon belül. Sajnos ezek a campsite-ok first come, first serve alapon muködnek,ezert feltem, hogy nem lesz mar hely a sivatagon belül, de szerencsenk volt.Öszepakoltunk gyorsan, hatrahagytuk a kocsit, es bevetettük magunkat a sivatagba:D Lelegzetelallito a homok fehersege, es az a csönd, ami ott uralkodik. A campsite-ok olyan tavol helyezkedek el egymastol, hogy csak fekete pontokat latsz a satrazokbol, es összesen csak 10 van. Tehat igazan egyedül erezheted magad a sivatag kellos közepen:) Fantasztikus elmeny. Megneztük a naplementet, szorakoztunk a homokban, es uram csinalt igazi kempingkajat. :D Vettünk egy eleg olcso burner-t, de tisztessegesen kiszolgalta az arat.  Masnap a napfelkelte megcsodalasa utan vettük a satorfankat es fajo szivvel visszaballagtunk a a civilizacioba.  

Fatty and lazy butt adventure 345k.jpg

Lelkiekben igyekeztem felkeszulni a fürdes nelküli napokra, de valahogy nehezen viseltem. Talan a szagomat elviseltem volna, de a homokot a testem összes letezo µm-en mar sokkal nehezebb volt:D Maradt a visitor center mosdokagyloja a problema megoldasara:D

Következö allomasunk a Petrified Forest National Park. Ahol megcsodaltuk a világ legnagyobb mennyiségű és legszínesebb megkövesedettt faállományat. Annak ellenere, hogy nem nyujtott különösebben latvanyos kepet, azert erdekes volt nagyon, hiszen nem minden nap fogdos az ember megkövesedett fakat a triasz korabol :D

Fatty and lazy butt adventure 388k.jpg

Flagstaffben benyomtunk egy burritot vacsira, igy rankesteledett mire a Grand Canyonba ertünk. Gyors satorfelveres (a meno MSR satrammal 3 perc alatt megvan:D), es en hamarosan durmoltam is.

Masnapra terveztünk egy kis turazast, de uram meg sosem turazott, ezert azt gondoltam setalgatunk majd 1-2 orat, aztan ennyi. Hat nem igy lett. :D A south Kaibab trailen indultunk el lefele, a Colorado folyo iranyaba. En 3.5 merföld utan erösen tiltakoztam a tovabbi ereszekedes ellen, de uram annyira belelkesült (az azota hiresse valt mondata: It is only 3.8 more miles), hogy ha mar idaig lejöttünk, menjünk le a folyoig. Mondom, fiam ez szep es jo, de majd azt a rövidke 7.4 miles-t (12 km!!!) vissza is kell majd am maszni hegymenetben. Szo szot követett, a lenyeg, hogy a lelkesedese magaval ragadott, es beadtam a derekam. Persze mondanom sem kell, hogy ezt persze megbantam par ora mulva. :D Mindenki ugy megy le a South Rim-rol, hogy a Phantom Ranchnel ejszakazik. Nem talalkoztunk meg egy olyan idiotaval, aki egy nap alatt ment le, majd jött fel:D Erthetö modon, hiszen 40 fokban egy canyonbol felfele maszni, minden csak nem felüdito elmeny:D

Ezt talatam ma a neten: 

"Hiking to the river or Phantom Ranch as a day hike is not recommended! The distance, temperature and elevation change cause even the most experienced hikers to have difficulty. this could result in the hiker needing medical help and can result in death."

No comment:D

Ezutan a nap utan semmi masra nem vagytam csak egy forro fürdore es alvasra. A forro fürdot is megkaptam: $2- 8 perc a zuhanyzoban:D Gyerekek az a 8 perc fantasztikus volt, azutan a nap utan :D

Masnap reggel megneztük a napfelkeltet. Errol nem is irok semmit, a kepek beszelnek helyettem:)

 Fatty and lazy butt adventure 989k.jpg

Következö uticelunk az Antelope Canyon volt. A canyont sajnos kisse megrongaltak a korabbi latogatok, ezert hogy megvedjek az allapotat ma mar csak szervezett turaval latogathato. Page-ben rengeteg ilyen ceg van, lehet valogatni boven. Mi az Antelope Canyon Tours by Roger Ekis -t valasztottuk, ami $35/fo. A canyon alomszep, bar jo fenykepet csinalni igen nehez. Delben vannak a legjobb fenyviszonyok (a turak akor dragabbak is), bar akkor is jöhet egy hirtelen vihar, es akkor lottek a jo kepeknek. Az idojaras nem törodik vele, mennyit fizettel :D Mi eppen csak, hogy befejeztük a turat, jött egy nagy zivatar. Ilyenkor az egesz canyont lezarjak, es evakualjak a bent levoket, mert a canyonba hirtelen beömlo vizzel szemben nem sok eselye van a kis emberkeknek. Nekem csak a homokvihart volt szerencsem megtapasztalni bent (mondanom sem kell, hogy a homokot meg napokkal kesobb is mostam ki magambol), az eso mar kint ert. A homerseklet kb. 20 C fokot esett, nem volt valami jo. Megneztük Page oldalarol a Lake Powelt. Ez a to delnyugati pontja. Nagyon szep volt igy is, de az igazan erdekes resz a Glen canyonnal kezdödik. Az egy komolyabb turat igenyel es jo par napot szeretnenk majd eltölteni ott kajakozva, turazva. Ez majd egy masik blogbejegyzes lesz valamikor a jövoben :)

Fajo szivvel bucsuztunk el Arizonatol, es keletnek vettük az iranyt a jo öreg Kansas fele. :)

Kansas_1765k.jpg

Durango, Coloradoban akartunk ejszakazni, de keson is ertünk oda, es a kempinet se talaltuk, ezert peldat vettünk a többi utazorol es bevetettük magunkat a Wallmart (Tesco szeru bolt) parkolojaba:D Sose ejszakaztam meg autoban, de nem volt egyaltalan rossz:) Volt egy Harley Davidsonos csavo, aki meg a satrat is felverte a parkoloban:D Hat igen, ez Amcsi :)

Reggel par ora autozas utan Pagosa Springsben talaltuk magunkat. Ezert imadok autoval utazni, ha megtetszik valami meg lehet allni. Csak par orat töltöttünk el ebben az aprocska, tipikus coloradoi varosban, de en rögtön a szivembe zartam. A kikeszitett izomzatunknak kimondottan jott tett a termeszetes forrasu 110 F fokos viz, igy ujult erövel vagtunk neki a csöppke 11 oras utnak.

Az utam többi resze blog szempontjabol erdektelen, ezert nem is farasztalak titeket. ;)

Remelem most nem fogok ismet 1 evet varni a következo bejegyzessel, na de majd meglatjuk.

Itt nezhetitek meg a kepeket. 

Címkék: Címkék

2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

avegyész 2012.09.13. 21:51:10

"Fajo szivvel bucsuztunk el Arizonatol, es nyugatnak vettük az iranyt a jo öreg Kansas fele. :)"

Talán inkább kelet fele, oder? ;)

orcinusorca 2012.09.14. 01:23:45

@avegyész: Gyoker vagyok, te meg meg ra is vilagitasz:DD mindjart kimoderallak :P
süti beállítások módosítása