Helyi idő CO-ban

Képeslap helyett

A blognak két célja van: mindenekelőtt szeretteimmel szeretném megosztani azokat az élményeket, amelyeket a tőlük távol töltött időben szerzek, így is közelebb érezve őket magamhoz. Másik célja, hogy az útjaim során szerzett tapasztalataimat, kellemes és rossz élményeimet minden érdeklődővel megoszthassam, segítve őket úti céljaik hatékonyabb megválasztásában. Minden utazni vágyó és kerékpáros turistának ajánlom rövid leírásaimat és remélem hasznosnak, olykor talán szórakoztatónak fogjátok találni. Happy cycling!

Brighter Planet's 350 Challenge

Naptár

július 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Felszerelés

Friss topikok

  • orcinusorca: @avegyész: Gyoker vagyok, te meg meg ra is vilagitasz:DD mindjart kimoderallak :P (2012.09.14. 01:23) USA 2012
  • aszőkebarby: minek van ekkora táskád? mire tanítottalak, elég egy retikül :D (2011.08.16. 17:19) Pikes Peak
  • aszőkebarby: Remélem felültetek a NYC-s hullámvasútra is, mert ha valami akkor az egy óriási élmény!! (2011.07.20. 10:46) Las Vegas
  • rbbj: nagyon szép tájak, és jó képek! Hihetetlen, milyen változatos ez a kontinens! (2011.06.27. 20:55) Uj kepek
  • orcinusorca: Orulok:) Lattam am! Gondoltam is Rad! (2011.06.27. 20:49) Arches NP, Utah

American Dream n°0

orcinusorca 2011.02.24. 11:11

Hol is kezdjem. Talán 2010 októberétől. Október 13-án hazautaztam Teneriféről meglátogatni a családomat és részt venni egy amerikai szálloda állásinterjúján.

Már előtte elhatároztam, hogy nem akarok elmenni USA-ba több okból sem. Ezt az elhatározásomat a Szeretteimmel töltött napok csak tovább fokozták. 3 hónap Tenerife állt mögöttem, és még 3 előttem. 4000 km-re laktam, mindenkitől messze, magamra utalva. Ezzel szemben állt az itthoni megszokott légkör, környezet, nyelv!!!, a családom és a barátaim. A fenének se volt kedve megint elköltözni pár hónapra rá, hogy végre hazajövök. Emlékszem még sosem örültem annyira a pilóta bemondásának, mint akkor: „Pár perc múlva földet érünk Ferihegyen. X (itt számomra nagyon hideget mondott be) C° van.”

Az interjúra azért csak elmentem, hiszen igazából ezért utaztam ennyit. Meg kell jegyeznem, hogy kedves barátnőmnek, Áginak köszönhetően, majdnem lekéstem az időpontot. :D Az volt a szerencsém, hogy pont az én időpontom előtt ment el mosdóba az interjúztató emberke. Mire ő az ajtóhoz ért, én is befutottam. Rövid, jó hangulatú interjú volt, olyan, mint a többi.

Visszatérve Tenerifére már nem is foglalkoztam vele, még ha fel is vesznek, nem akartam elfogadni az állást.

Eltelt pár hét, és megjött a hír, hogy felvettek. Ez valahogy megváltoztatta az eddigi gondolkodásomat, az addig elérhetetlen távolban lévő American Dream hirtelen kézzel foghatónak, elérhetőnek tűnt. Sok-sok skype beszélgetés, sikertelen európai álláskeresés, magánéleti krach után döntöttem: Menjünk!

Sok-sok munkahelyemnek, spórolásomnak, tenerifei puritán életemnek köszönhetően annyi likvid pénzeszközzel rendelkeztem 2010 decemberében, hogy önerőből megvalósíthattam az American Dream-et.

Ekkor kezdődött meg hosszú háborúm a bürokráciával. Nem szeretném részletezni a vízum megszerzésének folyamatát, de annyit elárulok, nem volt egyszerű.

Januárban nagy örömmel tértem haza. A legközelebbi akadályra kellett koncentrálnom: a diploma megszerzésére. Így, itthon töltött első hónapom tanulással telt, de érdemes volt: dicséretes ötössel zártam BGF-es tanulmányaimat, valamint Nívó-díjban részesítettek. (Gratulációkat a kommentekben fogadom:D)

Február a pihenés, és a hivatalos ügyek intézésével telik. Élvezem, hogy Itthon vagyok, felhívhatom a barátaimat, találkozhatok velük, együtt lehetek a családommal, sokat tekerhetek és végre finomakat ehetek. Ugyanakkor ez a két hónap ismét megerősített abban, hogy szakmailag és anyagilag a legmegfelelőbb döntést hoztam azzal, hogy elvállaltam ezt az állást. Viszont megígértem magamnak: 2012 a magánélet, és Közép-Európa Éve lesz!!!

De előtte lássuk, mit tartogat számomra 2011 az USA Éve. Kicsit nehéz szívvel, ugyanakkor izgalommal telve tekintek erre az elkövetkező hét hónapra. Március 4-én utazom, és a tervek szerint október 12-én térek Haza.

A visszaszámlálás megkezdődött. USA! Here I come…

 

2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

successbunny 2011.03.06. 15:12:31

nem is miattam késtél, hanem a dugó miatt! ez nem ér,h rontod a reputációmat! :):)