Helyi idő CO-ban

Képeslap helyett

A blognak két célja van: mindenekelőtt szeretteimmel szeretném megosztani azokat az élményeket, amelyeket a tőlük távol töltött időben szerzek, így is közelebb érezve őket magamhoz. Másik célja, hogy az útjaim során szerzett tapasztalataimat, kellemes és rossz élményeimet minden érdeklődővel megoszthassam, segítve őket úti céljaik hatékonyabb megválasztásában. Minden utazni vágyó és kerékpáros turistának ajánlom rövid leírásaimat és remélem hasznosnak, olykor talán szórakoztatónak fogjátok találni. Happy cycling!

Brighter Planet's 350 Challenge

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Felszerelés

Friss topikok

  • orcinusorca: @avegyész: Gyoker vagyok, te meg meg ra is vilagitasz:DD mindjart kimoderallak :P (2012.09.14. 01:23) USA 2012
  • aszőkebarby: minek van ekkora táskád? mire tanítottalak, elég egy retikül :D (2011.08.16. 17:19) Pikes Peak
  • aszőkebarby: Remélem felültetek a NYC-s hullámvasútra is, mert ha valami akkor az egy óriási élmény!! (2011.07.20. 10:46) Las Vegas
  • rbbj: nagyon szép tájak, és jó képek! Hihetetlen, milyen változatos ez a kontinens! (2011.06.27. 20:55) Uj kepek
  • orcinusorca: Orulok:) Lattam am! Gondoltam is Rad! (2011.06.27. 20:49) Arches NP, Utah

Las Vegas

orcinusorca 2011.07.14. 22:47

 

Hosszu út allt elottunk. Csomagtarto megtoltve, parnak behelyezve a hatsoulesre, oten bent a kocsiban. Ready to go.

Az út csak oda 1326 km, 13 ora. Ha nem banjatok ugy dontottem kihagyom az oda vezeto út tortenetet. Se nem feludito, se nem izgalmas. Annyit elarulok, hogy ahhoz kepest, meg egy auto olajszintjet se nagyon tudtam megnezni mielott kijottem, lassan azon gondolkozom palyat valtok es elmegyek autoszerelonek :D

Elso este ismet couchsurfoltunk egyet feluton, es ismet egy hihetetlen rendes emberket ismertunk meg. Masnap reggeliztunk egy jot a Denny’s-ben. Ez a legjobb hely, ha reggelirol van szo. Tojas, bacon, valami jo kis kave es persze az elengedhetetlen amcsi palacsinta olvasztott vajjal es juharsziruppal! A legjobb.

Kesve bar, de annal nagyobb  izgalommal vagtunk neki a maradek utnak. Atmentunk Utah-n es Arizonaba is beleptunk kicsit, hogy kora este a hosszu oras sivatagi autozas utan megpillantsuk Vegas elso fenyeit. Gyorsan atkeveregtunk a varoson es elfoglaltuk aprocskanak eppen nem mondhato lakosztalyunkat. Szar dolgunk volt: 2 furdoszoba, 2 halo, nagy nappali, baromi jo, felszerelt konyha. Irany a medence a nagy hosegre valo tekintettel. Este 9-kor is meg annyira meleg volt, mint egy atlagos nyari nappal a tuzo napon. Nem is lehet ott kibirni az idot, csak vizben nap kozben, es este 11 utan az utcan. Ejfel korul el is indultunk kis felfedezoutunkra a Strip-re. En teljes sokkban voltam orakon at. Nem tudta az agyam befogadni azt, amit lat. Hihetetlen az a tomeg, a fenyek, a meretek, az epuletek. Megcsinaltak az Eiffel tornyot, csinaltak egy kis Romat, Velencet, NYC-t. Eszmeletlen! Es az a tomeg! Hajnali 4-kor is ozonlott a tomeg az utcan, a szorakozohelyeken. Igaz a mondas: Vegas sohasem alszik.  

4 korul feladtuk a Strip felfedezeset. Kb. a felet sikerult ugy ahogy megjarnunk.

Masnap kora delutan elindultunk a Hoover gat fele. Tudjatok az a gat, ami minden amcsi katasztrofa filmben benne van. Mondanom sem kell ott is mennyire meleg volt! A homero atlepte az 50 C fokot. Nagyon durva volt. De megerte. Az a gat tenyleg eszmeletlen. Atsetaltunk a gaton a Nevadabol Arizonaba (pont az allamhatarhoz epitettek), fenykepezkedtunk, majd mielott mindenki elajult volna a hosegtol bemenekultunk a legkondiba.

Kora este ertunk vissza, es folytattuk a Strip meghoditasat. Nem nagyon tudom szavakkal leirni azt a helyet. Semmihez nem tudom hasonlitani sem. Nekem is megvannak a negativ gondolataim azzal kapcsolatban, hogy mennyire volt ertelme a sivatag kozepen felepiteni ezt, de azt meg kell hagyni, hogy Amcsi valami egeszen egyedulallot hozott ott letre. Egyszer ezt latni kell! Nekem legjobban a Venetian tetszett. Konkretan ez egy szalloda es bevasarlokozpont egyutt. De annyira jol megcsinaltak, hogy az ember az ejszaka kozepen ugy erezte kora delutan setalgat Velenceben. Megcsinaltak az eget, a fenytechnika meg annyira jo, hogy keso delutani erzese volt az embernek. Teljesen megzavarja az ember erzekeit. Hihetetlen. Volt ott gondola, St. Mark ter, olasz kavezok, minden.

Orulok, hogy egyszer ide is eljutottam. Nem leszek ezentul sem egy nagy varoslatogato, de azert meg kell hagyni, ez kulonleges volt.

 

Jovo hetre is megvan mar a program. Meglatogatom barackot, meg a hazikojat Washington DC-ben, aztan Virginia beachnek veszem az iranyt. Csak nem lesz ez se olyan szar :P

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aszőkebarby 2011.07.20. 10:46:57

Remélem felültetek a NYC-s hullámvasútra is, mert ha valami akkor az egy óriási élmény!!
süti beállítások módosítása