Helyi idő CO-ban

Képeslap helyett

A blognak két célja van: mindenekelőtt szeretteimmel szeretném megosztani azokat az élményeket, amelyeket a tőlük távol töltött időben szerzek, így is közelebb érezve őket magamhoz. Másik célja, hogy az útjaim során szerzett tapasztalataimat, kellemes és rossz élményeimet minden érdeklődővel megoszthassam, segítve őket úti céljaik hatékonyabb megválasztásában. Minden utazni vágyó és kerékpáros turistának ajánlom rövid leírásaimat és remélem hasznosnak, olykor talán szórakoztatónak fogjátok találni. Happy cycling!

Brighter Planet's 350 Challenge

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Felszerelés

Friss topikok

  • orcinusorca: @avegyész: Gyoker vagyok, te meg meg ra is vilagitasz:DD mindjart kimoderallak :P (2012.09.14. 01:23) USA 2012
  • aszőkebarby: minek van ekkora táskád? mire tanítottalak, elég egy retikül :D (2011.08.16. 17:19) Pikes Peak
  • aszőkebarby: Remélem felültetek a NYC-s hullámvasútra is, mert ha valami akkor az egy óriási élmény!! (2011.07.20. 10:46) Las Vegas
  • rbbj: nagyon szép tájak, és jó képek! Hihetetlen, milyen változatos ez a kontinens! (2011.06.27. 20:55) Uj kepek
  • orcinusorca: Orulok:) Lattam am! Gondoltam is Rad! (2011.06.27. 20:49) Arches NP, Utah

Pirámides De Güímar

orcinusorca 2010.08.27. 00:37

 

2010-08-24
Ez a kirándulás is sok meglepéssel, megrökönyödéssel és nevetéssel szolgált számunkra.
Tisztában voltunk vele, hogy nincs közvetlen járat a Piramisokhoz, hanem át kell szállnunk. Leszálltunk az autópályánál a 111-es buszról, ami ment tovább Santa Cruz felé. Itt kezdődött a kaland. Konkrétan volt egy járdasziget, és körös-körül autópálya. Na és akkor most merre? Csak néztünk egymásra Edinával, hogy ezt most mégis hogy gondolták. Én gyorsan leszólítottam egy spanyol nénit, aki szintén velünk együtt szállt le a buszról és indulni készült. Segítséget kértem tőle, hogy hol lehetne átszállni a másik buszra, ami elvisz minket Güímarba. Nagyon kedves volt és mondta, hogy kövessük. Nagyot nyeltem és nem mondtam ki hangosan a kérdést, hogy mégis hova? De a néni nagyon határozottnak tűnt és belevetette magát a kavicsos, homokos semmibe. Mit tehettünk mást, követtük. Ezután egyenesen az autópályának vette az irányt, és hitetlenkedésünk ellenére biztosított minket, hogy arra kell menni. Csak hogy világosan fogalmazzak: az autópályán sétáltunk a záróvonalon, egy alagútban.  Edinával egyik döbbenetből estünk a másikba, és próbáltuk nem mutatni páni félelmünket. Pár perc autópálya-sétálgatás után megmutatta hol áll meg a busz, de felajánlotta, hogy elvisznek minket a férjével, aki autóval jött érte. Nagyon kedvesek voltak, és hálát adtunk mindenkinek, hogy a néni leszállt a buszról, mert nélküle teljesen esélytelen lett volna, hogy valaha megtaláljuk azt a buszmegállót. Szerintem még most is döbbenten ott állnánk az autópályán a keskeny, kis járdaszigeten.
Sokszor megköszöntük a kedves házaspárnak a segítséget, és bementünk a múzeumba.
A 90’-es évek elején figyeltek fel a Güímar-i Piramisokra. Dr. Thor Heyerdahl, norvég antropológus kezdte komolyabban megvizsgálni ezeket a piramis alakú építményeket. Mai napig nem tisztázott a Piramisok eredete és kora. Vannak olyan teóriák, hogy az itt élő gazdálkodók építették a 19. században, de Dr. Thor Heyerdahl elmélete szerint kapcsolat van Tenerife-n a piramisok és a pre-hispán civilizáció között.
A múzeum nagyon jól kiépített, 3-nyelvű (spanyol, angol, német) információs táblákkal. Egy 15 perces videót is megnézhetünk Thor Heyerdahl expedícióiról és elméletének bizonyításáról. Érdemes az egész parkon körbesétálni, ahol a jellegzetes Kanári-szigeteki növényzettel ismerkedhetünk meg. Az itteni hatalmasra nőtt kaktuszok még engem is elbűvölnek. Hemzsegnek itt a gyíkok, ezért mindig nézzünk a lábunk elé. Edina innen is üzenem, hogy gyíkra lépni szigorúan tilos!:D
Kora délután visszafelé vettük az irányt. Az autópálya felé közlekedő buszt könnyen megtaláltuk, és le is szálltunk, ahol kellett. Ezután ismét indult a kaland, amit mi már csak úgy emlegetünk, hogy senderismo de la autopista. Életünket kockáztatva megtaláltuk a buszmegállót. :D A buszmegállóban található egy gomba, amit meg kell nyomni, mert különben nem áll meg a busz ott az autópálya közepén. Még soha életünkben nem láttunk ilyet, ezért nem sok jót remélve szorgosan nyomogattuk a gombot. Végül tényleg megállt a busz, és szerencsésen visszaérkeztünk. Hihetetlen élményekben lehet az embernek része, ha nem autóval közlekedik, hanem részt vesz az itteniek életében, és a tömegközlekedést választja.
 

 

3 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

orcinusorca 2010.08.27. 01:47:01

Robi! mit szólsz a megagiganagy medvetalphoz??? hihetetlen mekkorára meg tudnak nőni!

rbbj 2010.09.05. 21:25:26

@orcinusorca: hát, elég király, bár a medvetalpak sose voltak a kedvenceim :) De azért ezeket szívesen magam mellett tudtam volna... :)
Miért nem támaszkodtál nekik, úgy kellett volna pózolnod!! :D

orcinusorca 2010.09.05. 21:33:17

@rbbj: Örültél volna, mi?!:D
Nekem sem voltak a kedvenceim mini méretben, de azért EKKORÁBAN már azok:D
süti beállítások módosítása