Helyi idő CO-ban

Képeslap helyett

A blognak két célja van: mindenekelőtt szeretteimmel szeretném megosztani azokat az élményeket, amelyeket a tőlük távol töltött időben szerzek, így is közelebb érezve őket magamhoz. Másik célja, hogy az útjaim során szerzett tapasztalataimat, kellemes és rossz élményeimet minden érdeklődővel megoszthassam, segítve őket úti céljaik hatékonyabb megválasztásában. Minden utazni vágyó és kerékpáros turistának ajánlom rövid leírásaimat és remélem hasznosnak, olykor talán szórakoztatónak fogjátok találni. Happy cycling!

Brighter Planet's 350 Challenge

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Felszerelés

Friss topikok

  • orcinusorca: @avegyész: Gyoker vagyok, te meg meg ra is vilagitasz:DD mindjart kimoderallak :P (2012.09.14. 01:23) USA 2012
  • aszőkebarby: minek van ekkora táskád? mire tanítottalak, elég egy retikül :D (2011.08.16. 17:19) Pikes Peak
  • aszőkebarby: Remélem felültetek a NYC-s hullámvasútra is, mert ha valami akkor az egy óriási élmény!! (2011.07.20. 10:46) Las Vegas
  • rbbj: nagyon szép tájak, és jó képek! Hihetetlen, milyen változatos ez a kontinens! (2011.06.27. 20:55) Uj kepek
  • orcinusorca: Orulok:) Lattam am! Gondoltam is Rad! (2011.06.27. 20:49) Arches NP, Utah

Friss élmények

orcinusorca 2011.03.10. 19:10

2011-03-08

Most íziben leírom mi történt ma. Szemétszerződésünk még mindig nincs. DE végre van amcsi számom! Annak ellenére, hogy tegnap esett a hó, ma annyit sütött a nap, hogy az utakat teljesen megszárította, úgyhogy végre bringára ülhettünk. Először a telefon dolgot akartuk elintézni, mert mindenki kéri a mobilszámunkat, és nekünk is sokat kéne telefonálni. Megtaláltuk a tegnap említett szolgáltatót. Itt végre lehetett SIM kártyát venni. A kártyáért nem kellett semmit fizetni, csak min. $15-t rá kellett tölteni. Úgyhogy ez is megvan. A magyar számomat is meg fogom nézni naponta. Majd mailben megírom az amcsi számot a kiválasztottaknak :D

Ezután a leendő munkahelyünk felé vettük az irányt. Komolyan nekem ez kellett! Végre cangára ülni, tekerni, izzadni a hegymenetben (állandóan föl-le vezetnek az utak), nézelődni. Világossá vált számomra, hogy mi a csöves részen lakunk. De pár percre tőlünk már olyan utcák, vannak, hogy csak na. Gyönyörű! Komolyan voltam már szerencsére pár helyen, de ilyen szépet még sosem láttam! Olyan házak vannak itt, mint a filmekben, pl. a Született feleségekben, csak még jobbak, mert mindenhova fenyőt ültettek és hatalmas hegyek veszik körül az egész várost. Az az illat!!! Imádom! Holnap visszamegyek fényképezővel és feltöltöm a képeket. Ááá most értünk vissza, de legszívesebben visszatekernék most azonnal. Nem érzem magam abszolút fáradtnak, de megígértem magamnak, hogy csak fokozatosan kezdek el sportolni. Így is ma volt az első nap, hogy nem vérzett már az orrom, úgyhogy csak fokozatosan terhelem magamat. A tüdőm szerintem jól bírja, még hegymenetben sem lihegtem, jó kis tüdőm van, büszke vagyok rá. J Nem fogok én itt elhízni, sőt! Hazafelé végig lefelé vezet az út, ami csak 10 perc. Ugyan ez azt jelenti, hogy munkába menet az egy jó kis izommunka fel a hegyen, de legalább jó izmos leszek. Amikor a Hiltonban dolgoztam oda is bringáztam. Pedig az 50 percre van tőlünk. Szóval nem hiszem, hogy nagyon megerőltetne ez a 15 perc.

Most úgy látom városi közlekedésre tökéletes a bringa. De ha pl. el szeretnék menni túrázni az már sokkal bajosabb. Azt még nem tudom, hogy lehet autó nélkül megoldani. De majd csak kitalálom, hogy legyen.

Szóval a piciny szállodát is láttuk. Pfuuuu hatalmas! De tényleg! Azt hiszem, 775 szobája van, és kb. 8 épülete. De odafelé tartva láttuk a saját bankját, meg a templomát is!

Szóval összességében elmondható, hogy jó kis napom volt. Itt állandóan süt a nap, ugyan hideg van, de a napnak már most ereje van. A konyhaablakból kinézve szaladgáló fekete mókusokat lehet látni, és imádom, hogy mindenhol fenyők vannak. Na meg persze a hegyek! Bármerre nézek hegyek vesznek körül!!! Nagyon durva!

Este ismeretlen vendég kopogtatott be hozzánk. Nagyon meglepődtünk, mikor magyarul szólalt meg: „Hallottam beköltöztetek a Magyar Lakba. Gondoltam megnézem, kik vagytok” J Egy tea mellett órákon át beszélgettünk, röhögtünk, jól kifaggattuk az itteni életről. Segített a kanapékat a helyére tenni, úgyhogy egyre otthonosabb a kis házikónk. Köszönjük Somi, hálánk üldözni fog! J

21 óra van és küzdök az álmossággal. Ki akarom bírni legalább este fél 10-ig…

9:44 pm: akkor is ébren maradok 10-ig!

Írok, akkor még a különbségekről.

  1. A konnektorokkal szívok. Hála az égnek Karina hozott átalakítót. Eddig nem vettem észre, de minden otthoni műszaki dolgom döcögősen működik. Sokkal lassabban töltődik fel a lapim, ma meg arra lettem figyelmes, hogy az eppilátorom konkrétan használhatatlan, mert kevés áramot kap, és nem tud megfelelő hatásfokkal működni.
  2. Az angolszász mértékegységeket egyszerűen nem tudom megszokni. A mérföld már úgy ahogy megy, de a Pound (lbs)=kg, Fahrenheit fok=C°, na meg a US fluid once (oz)=liter… reménytelen. Szerencsére a spanyolok miatt szinte mindenre rá van írva európai mértékegységben is.
  3. „xy flavoured”: A legjobb eddig a méznek kinéző dolog, amit kedvező ára miatt pakoltunk volna a kosarunkba, de észrevettük, hogy nem méz csak „Honey flavoured syrup” (méz ízű szirup). Hahahaha. A másik jó a „Meat flavoured souce” (hús ízű szósz) volt. Ami nem „flavoured” az itt már egészségesnek számít, és nagyon drága. De nagyon olcsón lehet venni szart. Pl. az $1-os pizza kitűnő éhségűző. Bizonyos termékek nagyon drágák, amiket ideiglenesen kiiktatok a táplálkozásomból. Pl. az alma nagyon drága (3* annyi, mint a banán), sajt, joghurt. Vicces a szintén nagyon olcsó reszelt sajtnak látszó „Topping”. Sajtot még sose látott.
  4. Walmartban van önkiszolgáló pénztár. Bezony. Az emberke magának húzza le a dolgokat és fizeti ki.

9:51 pm: na jó. Fogmosás és mehetek aludni. Mai átállási gyakorlófeladat teljesítve.

 

2011-03-09

Szerelmes vagyok. Bis über beide Ohren. Imádom ezt a helyet. Ennyire szépet még sohasem láttam. Teljesen odavagyok a fenyők illatáért, a tiszta levegőért, az előzékeny autósokért. Lenyűgöznek a hegyek, és halál aranyosak a mindenhol futkorászó mókusok!

Elmentem ma tekerni. Megnéztem jobban a Broadmoort, amit ezen túl csak Falunak fogok hívni. Hatalmas. Majd ha jobban átlátom, részletesen fogok róla írni. Eltekertem a North Cheyenne Cañon Park-ig, ahova sajnos nem tudtam bemenni, mert csak autóval lehet. L De így is csináltam pár gyönyörű képet!

Végre a házról is teszek fel pár képet. Ez a takarítás utáni állapot.

3 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Remond 2011.03.14. 10:40:35

Szia Barbii!!

Az osztálytalin mondtad, hogy elmész, és eszembe jutottál, így rád kerestem facebookon, és ott találtam a honlapod :)
Tök jó, hogy ilyen szép helyen vagy és jól mennek a dolgok, jó volt olvasni, hogy mi van veled, remélem nem baj :)
Csilla

orcinusorca 2011.03.17. 17:41:55

@Remond: Ne hülyéskedj Csilla! Örülök, hogy olvasod! :)

hajnal_kelemen 2011.03.29. 16:16:12

Szia Barbi!
Remélem jól vagy!:)
Mostantól követni foglak ám a blogodon!
Vigyázz magadra!

Puszi,hajni
süti beállítások módosítása